Ariá Estate

Μάνη

Στο νοτιότερο σημείο της Ελλάδας, όπως και της ηπειρωτικής Ευρώπης, στέκεται περήφανη εδώ και αιώνες στο άκρο της Πελοποννήσου η χερσόνησος της Μάνης, μέρος του νομού Λακωνίας. Αυτή η αυθεντική περιοχή της Ελλάδας με μεγάλη ιστορία και περήφανους κατοίκους, αγαπιέται βαθιά όταν τη γνωρίσει κανείς και δημιουργεί πιστούς φίλους και επισκέπτες που εκτιμούν το γεγονός ότι στη Μάνη, επανασυνδέεται κανείς με την ιστορία, τη φύση και τον εσωτερικό του εαυτό.

Η Μάνη, με το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο και τους κρυμμένους θησαυρούς που περιμένουν τον επισκέπτη να τους γνωρίσει, είναι μία αποκάλυψη! Μετά από μία βόλτα στα στενά πετρόχτιστα δρομάκια των χωριών, περνώντας δίπλα από παλιούς πέτρινους πύργους που στέκουν πάντα αγέρωχοι λες και πλησιάζουν εισβολείς ή πειρατές, ο επισκέπτης νιώθει σαν στο σπίτι του και το μέρος μοιάζει τόσο οικείο, όσο οικεία είναι και η ανθρώπινη εμπειρία. Οι Μανιάτες κατάφεραν να χτίσουν πόλεις και χωριά τόσο συνυφασμένα με το φυσικό περιβάλλον που μοιάζουν να αναδύονται μέσα από τη γη. Χρησιμοποιώντας τα λιγοστά μέσα που είχαν, πέτυχαν την αρμονία με την άγρια ομορφιά των υλικών του τόπου, μία αρμονία τόσο συναρπαστική όσο και χαλαρωτική, μία πραγματική αποκάλυψη που δεν παύει να εκπλήσσει τους επισκέπτες.

Η χερσόνησος της Μάνης ανήκει στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000, όπως και στο πρόγραμμα βιότοπων Corine. Η γεωγραφική ετερογένεια της περιοχής, που περιλαμβάνει από κωνοφόρα δάση μέχρι βραχώδη εδάφη με ελαφρά βλάστηση χαμηλών φρύγανων και ελαιοκαλλιέργειες, δημιουργεί ένα περιβάλλον πλούσιο σε βιοποικιλότητα. Μία εξαιρετικά σημαντική περιοχή για ένα σημαντικό αριθμό – περισσότερα από 120 είδη – αποδημητικών και σπάνιων αρπακτικών πουλιών που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, βρίσκουν καταφύγιο στην άγρια φύση της Μάνης, τοποθετώντας την στη λίστα των πιο Σημαντικών Περιοχών για τα Πουλιά στην Ελλάδα.
Με περισσότερα από 600 είδη φυτών – πολλά από αυτά τοπικά -, και πολλά αυτόχθονα και μη είδη ζώων, ανάμεσα σε αυτά ο σπάνιος Chamaeleo chamaeleon και η φώκια Monachus Monachus: η αφθονία στην βιοποικιλότητα της Μάνης είναι μέρος της μυθικής γοητείας της περιοχής, άρρηκτα δεμένη με την ποιότητα της Μανιάτικης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αυτή η διάσημη αγνή και άγρια Μάνη, είναι ένα πλουραλιστικό παζλ από εικόνες και έθιμα, από τον εντυπωσιακό Ταΰγετο στις δαντελωτές ακτές και κολπίσκους, από τους μνημειώδεις Πύργους και Κάστρα στα παραδοσιακά χωριουδάκια, από τα αρχεία μνημεία και ναούς στις σημαντικές Βυζαντινές εκκλησίες… Το γαλήνιο θαλασσινό Λιμένι, η γοητευτική Αρεόπολη, το εντυπωσιακό σπήλαιο του Διρού, το Οίτυλο, ο Γερολιμένας, η Βάθεια ή το Ακρωτήριο Ταίναρο, είναι μόνο κάποιοι από τους θησαυρούς της χερσονήσου που με χαρά θα σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε.

Online κράτηση

4 λόγοι για να κάνετε απευθείας κράτηση σε μας:

  • Εγγύηση χαμηλότερης τιμής
  • Early check in / late check out (κατόπιν διαθεσιμότητας)
  • Αναβάθμιση στην αμέσως επόμενη κατηγορία (κατόπιν διαθεσιμότητας)
  • Αποκλειστικές προσφορές